vrijdag 10 mei 2013

Voorjaarsvakantie bij het Gardameer

Het heeft lang geduurd voordat we wisten waar we de voorjaarsvakantie gingen vieren. "Goed weer" is een belangrijk criterium. Vanaf midden april bleek het weer weinig stabiliteit te vertonen in gebieden die binnen het bereik van onze auto met vouwwagen vielen. Twee keuzes tekenden zich af: Zuid-Frankrijk of Noord-Italiƫ, en voor wat betreft de laatste, meer concreet het Gardameer.

Weeronline.nl bleek voor Zuid-Frankrijk weinig goeds te voorspellen: temperaturen onder of rond de 20 graden en veel regen. Meteo.fr gaf geen ander beeld. Voor het Gardameer was weeronline.nl heel positief, alleen tempoitalia.it zag het heel anders. Regen, veel regen gedurende langere periode.

Zo kwam het dat we pas op de een-na-laatste dag voor vertrek besloten om naar Lazise aan het Gardameer te gaan. Normaalgesproken zouden we op vrijdagavond vertrekken, alleen wezen alle voorspellingen op een compleet natte zaterdag. Nu zijn we nog geen echt ervaren vouwwagenkampeerders, maar we vermoedden wel dat het opzetten van de vouwwagen in de nattigheid geen lolletje is. Aldus vertrokken we zaterdagavond richting Camping La Quercia. Die hadden we vorig jaar al leren kennen en dat was toen prima bevallen.

De vouwwagen heeft recent hydraulische vering gekregen en is Tempo-100-gekeurd, en dat blijkt net wat lekkerder door te rijden in Duitsland, waar zonder deze keuring de snelheid met vouwwagen niet hoger mag zijn dan 80. Op zich verliep de reis daarmee net wat voortvarender, alleen waren Joyce en ik beiden te vermoeid om langere stukken door te rijden. Vaker stoppen was het gevolg en dan worden de laatste uren toch wat looiiger.

Nochtans kwamen we zondag voor het middaguur aan op de camping. En het was stralend weer, prima weer om de vouwwagen op ons gemak te zetten. Zo'n 3.5 uur later stond onze complete huisvesting voor de komende 2 weken op, inclusief het leeghalen van de auto en het inrichten van de verschillende vertrekken. We hadden de hele avond nog voor ons om bij te komen van de reis.  En ik kon eens gaan verzinnen welke fietstochten ik ging ondernemen. Een ding was zeker: met de natuurgebieden rond Monte Baldi en Monte Lessini binnen handbereik kon het trainen in echte bergen niet meer stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten