zondag 30 september 2012

Ik vind het gewoon lekker

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat mijn vrouw dietiste is. En zij verkeert in de gelukkige omstandigheid dat ik heel erg eigenwijs ben, zeker als het op lekker eten aan komt. Ik ben gewoon een lekkere eter, eet netjes altijd de pannen leeg, en dankzij mijn regelmatig sporten houd ik mijn gewicht en vetpercentage netjes binnen de perken. Zelf denk ik dat ik echt niet teveel eet, maar zij weet wel beter. Ik vind het gewoon lekker.

Gezond eten, dat vind ik belangrijk. Onze maaltijden zijn altijd gevarieerd, met weinig tot geen zout, veel kruiden, knoflook als het past, met verse ingredienten en gezond bereid, zowel vlees als vis. Ik kijk altijd nog even in de pan en als daar nog iets inzit dan moet het al gek lopen, wil ik dat niet opeten. Ik doe niet moeilijk over twee of drie borden. Het is mijn manier om de kok en de aarde te bedanken voor het heerlijke maal. Ik vind het gewoon lekker.

Snoepen doe ik ook, meestal vertoon ik daarbij een buiig karakter. Als ik heerlijk gefietst heb, heb ik juist geen behoefte aan zoetigheid. Dan geniet ik van een schoon lichaam. Maar er zijn momenten dat ik twee gevulde koeken gewoon net even lekkerder vind dan een. Schuldgevoel op het gebied van eten ken ik niet. Ik heb wel een verfijnd zelfcorrigerend vermogen: met een goede work-out train ik het er zo weer vanaf.

Gelukkig is het barbequeseizoen weer achter de rug. Ook allemaal erg lekker maar meestal minder goed qua aanslagen op het lichaam. Daarentegen kan ik dan ook weer heel erg genieten van vleesloze barbequemaaltijden. Allemaal lekkere groentes, geroosterd brood, kruidenboter, tapenades: dan mis ik het vlees echt niet. Lekkere lichte maaltijden, dan heb ik gewoon een minder ingezakt gevoel achteraf. Een lekker visje van de barbeque of in knoflook "verdronken" garnalen vallen in die zin veel lekkerder.

En toch weet ik dat ik met een meer evenwichtige voedingsinname lekkerder in mijn vel zit. Een iets te gevulde maag voelt natuurlijk niet altijd fijn. Wat dat betreft, ga ik toch meer naar mijn vrouw luisteren. Haar specialisatie op het gebied van sportdietetiek komt daarbij vast en zeker goed van pas. En mijn voordeel is dat zij mij en mijn houding ten opzichte van eten kent. Ik vind het gewoon lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten