woensdag 26 september 2012

Prepsicals?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: "Prepsicals", de naam van deze blog, gaat over de voorbereidingen om een lang gekoesterde droom werkelijkheid te maken. Een wielrendroom, wel te verstaan: de deelname aan La Marmotte 2013. Voor de niet-kenners: een toertocht in de Alpen waaraan jaarlijks zo'n 7000 wielerfanaten meedoen en die wordt gekenschetst als de zwaarste toertocht die er is.

Nu ben ik zelf niet zo van het zwaarste, grootste of meeste, dat is ook niet wat mij aanzet tot deze daad. Wat mij meer aanspreekt, is dat het een toertocht is die qua zwaarte overeenkomt met een bergetappe in de Tour de France. Ik vind het supercool om die ervaring een keer aan den lijve te ondervinden, zowel tijdens de voorbereiding als op de dag zelf.

Deze blog gaat over doelen stellen, motivatie vinden en houden, voorbereiden op "le moment suprême", het beste halen uit ups ´n downs en zoveel meer wat bij een uitdaging komt kijken. In eerste plaats geschreven voor mezelf, zie het als een dagboek. Daarnaast ook geschreven voor degenen die "mee" willen in het realiseren van een uitdaging van kaliber. Om er zijn of haar voordeel mee te doen, of gewoon voor de fun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten